ГоловнаПолітика

Фірсов прийшов в ГПУ давати свідчення проти Грановського

Справа стосується корпоративного конфлікту навколо Skymall

Фірсов прийшов в ГПУ давати свідчення проти Грановського
Егор Фирсов
Фото: Сергей Нужненко

Нардеп Єгор Фірсов, який у лютому покинув фракцію БПП у Верховній Раді, в середу дасть свідчення у Генпрокуратурі проти депутата від БПП Олександра Грановського.

У своєму фейсбуці Фірсов повідомив, що його викликали на допит на 9.00 9 березня і він з'явиться до слідчого.

"О 9.00 заходжу в ГПУ, давати показання щодо депутата БПП Олександра Грановського. За моєю заявою прокуратура відкрила кримінальне провадження. У своїй заяві я наводив факти рейдерського захоплення відомого торгового комплексу SkyMall. Я зібрав близько 800 сторінок документів, і тепер іду давати покази як свідок", - написав депутат.

Нагадаємо, напередодні Фірсов в інтерв'ю LB.ua розкрив подробиці справи.

"До мене звернулися люди, які стверджували, ніби Грановський зі співучасниками забрали у них відомий у Києві торговий центр Skymall. Мені передали кілька папок документів з чітким фактажем. Історія вийшла цікава: за фактом незаконного заволодіння торговим центром прокуратура Києва відкрила кримінальне провадження. Обов'язки керівника прокуратури виконує якийсь Олег Валендюк, який потрапив під люстрацію. Журналіст Дмитро Гнап провів розслідування, з якого випливає, що від звільнення Валендюка "відмазував" сам Грановський. Тож ситуація зі Skymall поки що у підвішеному стані", - розповів він.

Грановський поряд з Ігорем Кононенком вважається представником бізнес-крила БПП, близького до президента Петра Порошенка.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram