ГоловнаПолітика

Керівництво України обрало правильну тактику для захисту стратегічних інтересів країни, - президент Інституту Горшеніна

Міністр закордонних справ Павло Клімкін продемонстрував жорстку позицію на переговорах "нормандської четвірки".

Керівництво України обрало правильну тактику для захисту стратегічних інтересів країни, - президент Інституту Горшеніна
Министр иностранных дел Германии Франк-Вальтер Штайнмайер (справа) и министр иностранных дел Украины Павел Климкин на пресс-конф
Фото: EPA/UPG

Судячи з останніх зовнішньополітичних активностей, зокрема жорсткої позиції міністра закордонних справ Павла Клімкіна на переговорах у Парижі, Україна відчула велику впевненість у своїй позиції. Про це заявив президент Інституту Горшеніна Вадим Омельченко, коментуючи LB.ua переговори «нормандської четвірки», що відбулися 3 березня.

«Пріоритетність питань безпеки, відновлення контролю над кордоном, виведення іноземних військ і відведення озброєнь є правильним, державним і, як показують дослідження Інституту Горшеніна, має підтримку більшості українського суспільства, - підкреслив Вадим Омельченко. - Показово, що на тлі вимог з боку європейських партнерів виконати політичну частину Мінських угод конкретні кроки США і Євросоюзу свідчать про лояльність до позиції України».

«Це означає, що політичне керівництво країни обрало правильну тактику і перебуває на правильному шляху захисту стратегічних інтересів країни», - заявив президент Інституту Горшеніна.

Нагадаємо, на переговорах у «нормандському форматі» на рівні міністрів закордонних справ сторони не змогли виробити єдину позицію в питанні виборів на Донбасі.

Міністр закордонних справ України Павло Клімкін у своєму "Твіттері" написав: «Жодних висновків не вийшло. Наша позиція - спочатку безпека». При цьому міністр закликав не звертати уваги «на різні інтерпретації» зустрічі.

Міністр закордонних справ Жан-Марк Еро заявив, що розраховує на ухвалення Верховною Радою закону про вибори на Донбасі до закінчення першого півріччя 2016 року.

Тим часом голова німецького МЗС Франк-Вальтер Штайнмаєр відверто поскаржився на відсутність прогресу на переговорах у Парижі: «Іноді в мене таке враження, що Москва і Київ... не усвідомлюють, наскільки серйозною є ситуація, який великий на нас тиск».

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram