ГоловнаПолітика

Україна спростувала, що наших військових відкликали із СЦКК на Донбасі

У Росії побоюються переходу сил АТО в наступ.

Україна спростувала, що наших військових відкликали із СЦКК на Донбасі
Александр Лукашевич
Фото: http://news2000.com.ua

Постійний представник Росії при ОБСЄ Олександр Лукашевич у вівторок заявив, що українські військові нібито отримали наказ вийти зі Спільного центру координації та контролю з майже всіх районів, підконтрольних "ДНР".

Лукашевич визнав це свідченням планів України перейти в наступ. Однак у штабі АТО інформацію про вихід українських військових зі СЦКК спростували. "Стало відомо про те, що українські військові отримали наказ вийти з "Спільного центру координації та контролю" з майже усіх районів, що містяться в Донецькій народній республіці. Два офіцери там ще залишаються, в одному з місць", - заявив Лукашевич у вівторок в ефірі телеканалу "Росія 24". Лукашевич ретранслював відповідну заяву "ДНР" від 23 січня.

Однак спікер штабу АТО Андрій Задубінний повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що слова Лукашевича не мають нічого спільного з дійсністю.

"Наша сторона у "Спільному центрі контролю і координації" зараз працює в штатному режимі", - сказав він агентству у вівторок увечері.

Нагадаємо, СЦКК був створений у вересні 2014 року для контролю виконання домовленостей про припинення вогню. У центр входять українські та російські військові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram