ГоловнаПолітика

29-річний прокурор-мажор подав у відставку після журналістського розслідування

Син колишнього заступника генпрокурора потрапив у гучний скандал.

29-річний прокурор-мажор подав у відставку після журналістського розслідування

Слідчий з особливо важливих справ прокуратури Києва Євген Кудрявцев (син колишнього заступника генерального прокурора Віктора Кудрявцева) 2 грудня подав рапорт про звільнення з органів прокуратури, повідомило "Українським новинам" поінформоване джерело.

За словами співрозмовника видання, Кудрявцев-молодший подав у відставку за власним бажанням, розуміючи, що його можуть звільнити в рамках люстрації. Прокурор Генпрокуратури Владислав Куценко розповів, що з жовтня Євген Кудрявцев проходить люстраційну перевірку, яку наразі ще не завершено.

Кудрявцев став об'єктом журналістського розслідування "Громадського ТБ", яке з'ясувало, що стиль його життя не вписується в зазначені в декларації про доходи суми.

Кудрявцев їздить у позашляховику Land Cruiser Prado 2007 року випуску і живе в 5-кімнатній квартирі в житловому комплексі "Альпійський" на Протасовому Яру. При цьому він є завзятим мандрівником. Разом з дружиною побував у Нью-Йорку, Сан-Франциско, Лас-Вегасі, Мюнхені.

Батько слідчого прокуратури Віктор Кудрявцев з 2000-го по 2010 рік був заступником генерального прокурора України і встиг попрацювати з Потебеньком, Піскуном, Васильєвим, Медведьком. Мати Євгена - юрист, його дідусь Віктор Кононенко - колишній суддя Верховного Суду України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram