ГоловнаПолітика

Голова Вищого адмінсуду подав у відставку

Олександр Нечитайло ще якийсь час залишиться на посаді.

Голова Вищого адмінсуду подав у відставку
Александр Нечитайло

Голова Вищого адміністративного суду України Олександр Нечитайло написав заяву про звільнення за власним бажанням із посади судді.

"Він написав заяву про звільнення з посади судді за власним бажанням", - повідомили "Інтерфакс-Україна" у прес-службі суду в четвер.

У ВАСУ пояснили, що, відповідно до закону про судоустрій і статус суддів, заяву подають у Вищу раду юстиції, яка своєю чергою протягом місяця повинна зробити подання, тут - у Верховну Раду, про звільнення судді з посади.

До відповідного рішення Ради Нечитайло залишиться на посаді судді та голови ВАСУ.

Мотивів заяви на звільнення в суді не вказують.

Нагадаємо, Нечитайла обрали головою ВАСУ в червні 2014 року. 27 березня 2015 року він подав у відставку, щоб оминути законодавче обмеження і переобратися на новий термін. 30 березня Вищий адмінсуд переобрав Нечитайла своїм головою строком на два роки.

Нечитайло народився 1969 року в Херсоні. 1994 року закінчив Українську державну юридичну академію. Професійну діяльність розпочав 1993 року як стажист помічника прокурора прокуратури Херсонської області, де пропрацював до 1999 року, ставши заступником начальника відділу обласної прокуратури.

У січні 1999 року призначений на посаду судді Арбітражного суду Херсонської області. У вересні 2002-го став суддею Київського апеляційного господарського суду. З березня 2006 року - суддя Вищого адміністративного суду. Із серпня 2010-го обіймав посаду секретаря четвертої судової палати ВАСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram