ГоловнаПолітика

Фіскальна служба спростила декларації про доходи

Її обсяг скорочено з двох сторінок до однієї, а кількість додатків - з семи до чотирьох

Державна фіскальна служба запроваджує з 1 січня 2016 року нову спрощену форму декларації про доходи громадян. Її обсяг скорочено з двох сторінок до однієї, а кількість додатків - з семи до чотирьох, повідомила в четвер прес-служба ДФС. У новій декларації об'єднується звітність з податку на доходи фізосіб і військового збору.

Відеокоментар. Нова декларація про майновий стан і доходи

Відеокоментар. НОВА ДЕКЛАРАЦІЯ ПРО МАЙНОВИЙ СТАН І ДОХОДИ

Posted by Державна фіскальна служба України on 3 грудня 2015 р.

Додатки треба буде заповнювати тільки у разі отримання доходів від двох або більше податкових агентів, проведення операцій з інвестиційними активами, отримання іноземних доходів, визначення оподатковуваного доходу від підприємницької і незалежної професійної діяльності.

Значна кількість інформації, яка раніше потрапляла в додатки, тепер відображатиметься в самій декларації. Наприклад, інформація про уповноважену особу.

Одним із нововведень також є те, що платник податків зможе самостійно визначати свій статус: громадянин; особа, яка здійснює незалежну професійну діяльність; підприємець, який перебуває на загальній системі.

Нагадаємо, що за результатами 2015 року фізичні особи-підприємці, які перебувають на загальній системі, повинні подати декларацію про майновий стан і доходи до 10 лютого 2016 року, в якій разом із доходами від підприємницької діяльності треба вказати іноземні та інші доходи.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram