ГоловнаПолітика

Рада призначила вибори в Маріуполі і Красноармійську на 29 листопада

Депутатам чотири рази не вистачало голосів при сигнальному голосуванні за законопроект

Рада призначила вибори в Маріуполі і Красноармійську на 29 листопада
Фото: Макс Левин

Верховна Рада призначила голосування на місцевих виборах у Маріуполі і Красноармійську Донецької області на неділю, 29 листопада.

За прийняття в цілому законопроекту №3371-1 (з правкою про призначення голосування не на 15, а на 29 листопада) проголосували 233 депутати при мінімально необхідних 226.

При цьому парламент передбачив, що виборчі бюлетені для цих виборів будуть виготовлятися Центральною виборчою комісією, яка особисто повинна передати їх дільничним виборчим комісіям у встановленому нею порядку.

Цей закон набуде чинності з наступного дня після опублікування. Кабінет Міністрів протягом трьох днів повинен буде забезпечити фінансування необхідних заходів, а ЦВК - прийняття необхідних актів.

При обговоренні законопроекту депутатам чотири рази не вистачило голосів при сигнальному голосуванні для його прийняття, однак після обговорення документ був проголосований.

Проти проведення виборів 15 листопада виступила фракція "Блок Петра Порошенка", мотивувавши це тим, що до 15 листопада нові члени виборчих комісій не встигнуть навчитися, самі комісії не будуть обладнані, а також зверненням партій, що беруть участь у виборах у цих містах, проханням призначити голосування не раніше, ніж на 29 листопада.

Нагадаємо, 25 жовтня вибори в Маріуполі та Красноармійську не відбулися через те, що міські виборчі комісії не забезпечили передачу дільничним комісіям виборчих бюлетенів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram