ГоловнаПолітика

Суд продовжив домашній арешт "свободівцю" Сабію до 26 грудня

Адвокат вважає таке рішення безпідставним

Суд продовжив домашній арешт "свободівцю" Сабію до 26 грудня
Фото: www.mvs.gov.ua

Печерський районний суд Києва продовжив домашній арешт на два місяці депутату Верховної Ради сьомого скликання, голові Київської обласної організації партії ВО "Свобода" Ігореві Сабію, підозрюваному в участі у масових заворушеннях біля будівлі парламенту 31 серпня.

Про це повідомляє сайт "Свободи".

"Прокуратура вимагала продовжити домашній арешт на безпрецедентний термін - до 31 березня 2016 року. Печерський суд задовольнив клопотання прокуратури частково, присудивши [...] нічний домашній арешт до 26 грудня цього року з 22:00 до 6:00", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі партії зазначили, що Сабій - №1 у списку партії на виборах до Київської обласної ради, а за попередніми даними місцевих виборів, "Свобода" долає 5-відсотковий бар'єр. У зв'язку з цим захист просив суд встановити Сабію запобіжний захід, не пов'язаний з обмеженням права на пересування, і наголосив, що він жодного разу не порушив умови домашнього арешту.

"Для виконання обов'язків депутата він мусить виїжджати з місця реєстрації (Хмельницький) щоразу о 6-й ранку, щоб встигати до початку сесії в Києві, і щоразу "відпрошуватися" у слідчого", - наголошують у повідомленні.

Адвокат Сабія вважає таке рішення суду безпідставним.

Нагадаємо, 31 серпня четверо бійців Нацгвардії загинули в результаті вибуху гранати, кинутої на мітингу проти зміни Конституції. Понад 140 осіб, майже всі з яких - силовики, отримали поранення. Організаторами мітингу були "Свобода", Радикальна партія і партія "УКРОП".

2 жовтня Сабія повідомили про підозру в організації масових заворушень. 6 жовтня Печерський райсуд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram