ГоловнаПолітика

Порошенко почав відповідати на петиції

Відповіді президента нікого ні до чого не зобов'язують.

Порошенко почав відповідати на петиції
Фото: twitter.com/ICTV_Fakty

На сайті голови держави з'явилися відповіді на перші три петиції: про право громадян на захист (про вільне володіння зброєю), про скасування розмитнення автомобілів і про призначення Михайла Саакашвілі прем'єр-міністром України.

У відповідь на петицію глави ВГО "Українська асоціація власників зброї" Георгія Учайкіна про зброю президент Петро Порошенко доручив спікеру Верховної Ради Володимирові Гройсману скликати робочу групу Конституційної комісії і залучити до її роботи Учайкіна й інших експертів. Вона повинна обговорити пропозицію про необхідність внести поправку до Конституції про вільне володіння зброєю.

З приводу Саакашвілі Порошенко відповів, що, по-перше, Верховна Рада України не може розглядати питання про відповідальність уряду Арсенія Яценюка до 11 грудня 2015 року, а по-друге, Саакашвілі не висловлювався про своє бажання зайняти посаду прем'єра.

Автомобільну петицію президент переправив Кабміну. Прем'єр-міністру України Арсенієві Яценюку запропоновано забезпечити комплексне та ґрунтовне опрацювання центральними органами виконавчої влади зазначеної проблеми і за підсумками цієї роботи ухвалити необхідні рішення.

Нагадаємо, що на розгляді президента перебувають іще чотири петиції, одна з яких - повторна, про скасування акцизу на імпорт автомобілів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram