ГоловнаПолітика

Журналісти знайшли оголошену в розшук Ульянченко в її офісі

Соратницю Ющенка підозрюють у передачі Януковичу "Сухолуччя".

Журналісти знайшли оголошену в розшук Ульянченко в її офісі
Вера Ульянченко
Фото: http://tsn.ua

Віра Ульянченко, яку СБУ оголосила в розшук, не покидала Київ.

Журналісти ТСН у понеділок зустрілися з Ульянченко у її власному київському офісі.

У свою чергу прес-служба Ульянченко повідомляє, що колишня чиновниця перебуває у Києві, з липня жодного разу не покидала межі України, а також регулярно і добровільно співпрацює зі слідчими Генеральної прокуратури за відкритим кримінальним провадженням.

"Ульянченко від слідства не переховується, працюють її офіс і фонд "Велика родина". Тому немає жодних підстав вважати Ульянченко особою, яка переховується від слідства", - йдеться в повідомленні.

Про те, що Служба безпеки України оголосила в розшук колишню голову Київської обласної державної адміністрації, екс-голову секретаріату Президента Віру Ульянченко, стало відомо в понеділок. Відповідна інформація все ще доступна на сайті МВС в розділі "Особи, що переховуються від органів влади".

Екс-губернатора підозрюють у скоєнні злочину, передбаченого ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу (привласнення, розтрата або заволодіння майном шляхом зловживання службовим становищем). Наголошується, що запобіжний захід до підозрюваної не обирався, але Ульянченко нібито зникла з поля зору українських правоохоронців 30 червня.

Віра Ульянченко, яка була близьким соратником Віктора Ющенка по "Нашій Україні", обіймала посаду голови Київської області з липня 2006 року по травень 2009 року. Віктор Янукович у 2006-2007 роках був прем'єр-міністром.

1 липня 2015 року Генпрокуратура висунула підозри причетним до незаконної передачі мисливських угідь "Сухолуччя" у Київській області Януковичу. Серед підозрюваних - сам Янукович, Ульянченко, директор Дніпровсько-Тетерівського державного лісомисливського господарства Гордійчук, помічник прем'єр-міністра Коломієць, директор ТОВ "Дім Лісника" Булава, директор ТОВ "КиївУніверсалСервіс" Гулик, а також громадянин Файницький.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram