ГоловнаПолітика

Яценюк: санкції проти РФ можна зняти тільки після повернення Донбасу і Криму Україні

На думку прем'єр-міністра, Путін загнав себе в пастку в ситуації з донбаською кризою.

Яценюк: санкції проти РФ можна зняти тільки після повернення Донбасу і Криму Україні
Фото: yes-ukraine.org

Західні союзники не повинні посилати президенту РФ Володимиру Путіну неоднозначних сигналів і говорити про часткове скасування санкцій щодо Росії.

"Санкції проти Росії можна буде зняти тільки в одному випадку: якщо Донецьк, Луганськ і Крим буде повернуто Україні", - заявив прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на форумі YES.

Яценюк також сказав, що в України є два варіанти дій щодо Мінських угод: виконувати їх або не виконувати.

"Я завжди скептично ставився до цих угод, - зазначив глава уряду. - Але ми зі свого боку повністю виконуємо Мінські угоди. І ми показуємо всьому світу, що ми хочемо забезпечити мир і стабільність".

"Які ж у Путіна стимули вивести війська з України? Що він скаже росіянам? Путін сам себе загнав у пастку. Якщо він скаже росіянам: ми підемо з Донецька і Луганська, він буде політичним трупом в Росії. Якщо продовжить бойові дії на Донбасі - стане політичним трупом у світі. Для нього це патова ситуація", - підкреслив Яценюк.

"Росія не воює з Україною. Російський президент воює з цінностями всього світу... Якщо Путін хоче деескалації ситуації, то він мусить піти з України", - резюмував глава уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram