ГоловнаПолітика

Суд щодо арешту Швайки і Сиротюка перенесли на четвер

Суддя Волкова захворіла.

Суд щодо арешту Швайки і Сиротюка перенесли на четвер
Юрий Сиротюк
Фото: www.mvs.gov.ua

Печерський райсуд Києва переніс розгляд обрання запобіжного заходу для колишнього міністра аграрної політики, члена ВО "Свобода" Ігоря Швайки і екс-нардепа від "Свободи" Юрія Сиротюка на четвер, 10 вересня.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Засідання щодо Сиротюка розпочнеться об 11:00 за адресою вул. Гайцана, 4, щодо Швайки - там само о 14:00. Суддя - Галина Матійчук.

Суд щодо Швайки і Сиротюка мав відбутися сьогодні, проте суддя Світлана Волкова, яка мала розглядати справу, захворіла.

Нагадаємо, прокуратура висунула підозру Швайці, Сиротюку та Едуарду Леонову (ще один екс-нардеп від "Свободи") за ст. 294 Кримінального кодексу (організація масових заворушень) і просила про їх арешт. Леонов поки що не знає дати суду.

"Свобода" разом з Радикальною партією і партією "Укроп" була організатором мітингу проти проекту нової Конституції, який розглядався в понеділок, 31 серпня.

Після того, як конституційні поправки у Верховній Раді були проголосовані, боєць сформованого з представників "Свободи" батальйону "Січ" кинув у правоохоронців гранату (така офіційна версія МВС). У результаті загинули троє бійців Національної гвардії, один боєць перебуває при смерті, ще двоє - у важкому стані. Більш як 140 людей отримали поранення.

У п'ятницю МВС допитало лідера "Свободи" Олега Тягнибока, Ігоря Швайку та Юрія Сиротюка, які брали участь у заворушеннях. Тягнибока допитали як свідка і призначили наступний допит на 8 вересня. Також як свідка допитали голову київської облорганізації "Свободи", екс-нардепа Ігоря Сабія.

Читайте: Тягнибока зазняли при застосуванні сили до бійця Нацгвардії

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк у фейсбуці повідомив, що в п'ятницю у справі про заворушення біля парламенту 31 серпня допитали трьох осіб як свідків і ще трьом висунули підозру за ч.2 ст.294 КК України (масові заворушення). Крім того, двоє людей на допит не з'явилися. Хто третій був допитаний як свідок і хто ті двоє, що не прийшли на допит, незрозуміло.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram