ГоловнаПолітика

Суд переніс розгляд апеляції на вирок Пукачу на 25 серпня

Адвокат знову не з'явився на засідання

Суд переніс розгляд апеляції на вирок Пукачу на 25 серпня
Фото: EPA/UPG

Апеляційний суд Києва переніс розгляд апеляції на вирок колишньому начальнику департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексію Пукачу, обвинувачуваному у вбивстві журналіста Георгія Гонгадзе.

Про це повідомив головуючий у колегії суддя Степан Гладій.

"Засідання суду перенесено на 25 серпня на 14:00", - сказав він.

Перенесення пов'язано з тим, що адвокат Пукача Григорій Демиденко не з'явився на засідання суду нібито через погіршення самопочуття. Суд вирішив звернутися до Вищої кваліфікаційної комісії адвокатури з приводу порушення адвокатом професійної етики.

Нагадаємо, 29 січня 2013 року Печерський райсуд Києва засудив Пукача до довічного тюремного ув'язнення за вбивство Гонгадзе.

У січні 2014 року Апеляційний суд Києва почав розглядати апеляцію на вирок Пукачу. З того часу засідання з розгляду апеляції кілька разів переносилося.

Зокрема, 23 липня 2015 року адвокат Пукача не з'явився на засідання, заявив, що перебуває на лікуванні. Після цього колегія суддів рекомендувала Пукачу взяти собі ще одного захисника, але він навідріз відмовився від цієї пропозиції. Суд тоді переніс засідання на 11 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram