ГоловнаПолітика

УПЦ КП визнала богохульством знищення продуктів у Росії

Це знищення "любові Божої, яка стала їстівною", заявив архієпископ Євстратій.

УПЦ КП визнала богохульством знищення продуктів у Росії
Фото: bbc.com

Знищення їжі, так званих "санкційних продуктів" - прояв богоборчої, сатанинської гордині, заявив прес-секретар Української православної церкви Київського патріархату архієпископ Євстратій (Зоря).

"На перших же аркушах Біблії говориться про те, що Бог створив всю їжу, яка насичує людину і відновлює її сили. Ця дія Божа є вираз Його любові до нас - всьому людству і кожній окремій людині. Не дарма ж серед справ любові й милосердя, що перераховуються Спасителем в описі Страшного Суду, на першому місці йдеться про їжу (Мф. 25: 34-35): "Тоді скаже Цар тим, хто праворуч Його: Прийдіть, благословенні Отця Мого, наслідуйте Царство, уготоване вам від створення світу: бо я голодував, і ви дали мені їсти..."", - пише він у фейсбуку.

Архієпископ також наводить слова протоієрея Олександра Шмемана про те, що вся їжа світу є любов Божа, що стала їстівною.

"Виходячи з цього богословського розуміння їжі як матеріалізованої любові Божої, що можна сказати про знищення їжі - свідоме і демонстративне? У моєму розумінні це знищення "любові Божої, яка стала їстівною", стоїть в одному ряду з публічним богохульством і наругою над святиннями", - вважає він.

"Чим би зовнішнім не намагалися пояснити знищення їжі, харчів - внутрішній мотив цього нечестивого веління походить від сатанинської гордині, повстає проти любові Божої", - підсумував архієпископ Євстратій.

Нагадаємо, 29 липня президент РФ Володимир Путін підписав указ про знищення товарів, ввезення яких заборонено в рамках продуктового ембарго. Знищення продуктів почалося з 6 серпня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram