ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Росія за один день знищила понад 250 тонн санкційних продуктів

Чиновникам погрожують штрафами за "поїдання" санкційних продуктів.

За перший день знищення незаконно ввезених товарів зі списку продуктового ембарго різні регіони Росії повідомили про часткове спалювання і розчавлювання тракторами понад 250 тонн яблук, персиків, свинини, томатів, сиру.

Не обійшлося без курйозів - водій фури, дізнавшись, що його незаконний товар спалять, поїхав назад до Білорусі, забувши на кордоні паспорт, передає РИА Новости.

Крім того, щоб уникнути непорозуміння Росспоживнагляд пригрозив чиновникам величезними штрафами за "поїдання" санкційних продуктів і уточнив, що такий спосіб знищенням не вважається.

При цьому петиція до влади країни проти знищення санкційних продуктів і про передачу їх нужденним набрала в інтернеті 280 тисяч голосів, однак, на думку глави Мінсільгоспу Олександра Ткачова, розподіляти продукти сумнівної якості було б неправильно. А Россільгоспнагляд розраховує, що після перших випадків знищення контрабанда припиниться зовсім.

Нагадаємо, 7 серпня 2014 року Росія ввела заборону на постачання низки товарів з країн ЄС, США, Австралії, Канади та Норвегії.

31 липня поточного року уряд Росії затвердив процедуру знищення незаконно ввезених в країну санкційних продуктів. Згідно з документом, знищення "проводиться будь-яким доступним способом з дотриманням обов'язкових вимог, передбачених законодавством у галузі охорони навколишнього середовища".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram