ГоловнаСвіт

Російським чиновникам пригрозили штрафами за поїдання санкційних продуктів

Росспоживнагляд розробляє відповідні інструкції

Російським чиновникам пригрозили штрафами за поїдання санкційних продуктів
Фото: novostimira.com.ua

Поїдання чиновниками Російської Федерації санкційної продукції, призначеної для знищення, вважатимуть порушенням, воно підпадатиме під кримінальну статтю.

Про це пишуть "Известия" з посиланням на джерело в Росспоживнагляді.

"Розроблені відомством інструкції будуть виключати можливість покуштувати контрабандний товар, а якщо співробітник це зробить, то неналежно виконає свої посадові обов'язки. Це зі свого боку може спричинити покарання за ч. 1 ст. 293 КК ("Халатність"), що передбачає до 120 тис. рублів штрафу, обов'язкові роботи до 360 годин, виправні роботи до 1 року або арешт на строк до 3 місяців", - пише видання.

Прес-секретар Россільгоспнагляду Олексій Алексєєнко підтвердив, що поїдання "санкційних" посадовими особами вважають порушенням, але не зміг точно сказати, чи підпадає воно під кримінальну статтю.

"Їсти не слід - потрібно знищувати, щоб продукт не вживали в їжу. Це порушення точно дуже серйозне", - сказав він.

Нагадаємо, 22 червня Рада ЄС вирішила продовжити обмежувальні заходи проти Російської Федерації до 31 січня 2016 року. Наступного дня це рішення набуло чинності. Після цього прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв доручив профільним відомствам підготувати відповідні заходи.

7 серпня 2014 року Росія ввела заборону на постачання низки товарів із країн ЄС, зі США, з Австралії, Канади та Норвегії. Обмеження будуть чинні протягом року. 20 серпня список поповнився живою рибою. Водночас із нього прибрали мальків лосося і форелі, безлактозне молоко та молочну продукцію, насіннєву картоплю, цукрову кукурудзу, горох, БАДи та вітаміни.

24 липня президент РФ Володимир Путін доручив митникам знищувати європейські продукти просто на кордоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram