ГоловнаСуспільствоЖиття

В анексованому Криму почали знищувати санкційні продукти

Помідори, перець, салат і брокколі закопали в землю.

В анексованому Криму почали знищувати санкційні продукти
Фото: Александр Рудоманов

В анесованому Росією Криму затримали і знищили понад 4 тонни "санкційних" продуктів. Інспектори Россільгоспнагляду заявили, що виявили під мішками з картоплею, цибулею і капустою українського виробництва перець, салати і броколі з Нідерландів, томати з Італії та селеру з Німеччини, повідомляє офіційний сайт російського відомства. Як повідомляють, затримання партії продуктів відбулося 7 серпня на пункті пропуску "Армянськ".

"Відповідно до супровідних документів, відправник, яким є ТОВ "Експорт Сервіс" із міста Нова Каховка Херсонської області України, постачав у Крим виключно українські овочі: 10 тонн цибулі, 2 тонни картоплі, по одній тонні буряка, моркви і перцю. Однак під час фізичного огляду товару, який прямував на адресу сімферопольського ІП Романова Р. І., було виявлено підміну. Під мішками інспектори виявили понад 4 тонни контрабандних товарів з європейським маркуванням", - йдеться в повідомленні.

Уряд Росії затвердив процедуру знищення незаконно ввезених у країну санкційних продуктів. Згідно з документом, знищення "проводиться будь-яким доступним способом з дотриманням обов'язкових вимог, передбачених законодавством у галузі охорони навколишнього середовища".

За перший день знищення незаконно ввезених товарів зі списку продуктового ембарго різні регіони Росії повідомили про часткове спалювання і розчавлювання тракторами понад 250 тонн яблук, персиків, свинини, томатів, сиру.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram