ГоловнаПолітика

Пукач буде продовжувати спектакль, - представник родини Гонгадзе

Убивця журналіста в суді розповідає, як він пас корів

Пукач буде продовжувати спектакль, - представник родини Гонгадзе
Фото: EPA/UPG

Представник Мирослави Гонгадзе Валентина Теличенко наголосила, що не має сумнівів у тому, що екс-начальник департаменту зовнішнього спостереження МВС України Олексій Пукач дійсно вбив Георгія Гонгадзе.

Про це вона заявила у вівторок, 17 березня, після засідання Апеляційного суду Києва, де у відкритому режимі розглядали апеляцію на вирок Олексієві Пукачу, пише РБК-Україна.

Теличенко заявила, що багато його свідчень не викликають довіри. "Я в судовому засіданні, під аудіофіксацію, говорила Пукачу, що його свідчення місцями звучать дуже непереконливо. Крім того, я не бачу, щоб він розкаявся. А це означає, якщо він не почне говорити по суті, правдиво, і я не побачу каяття, я буду змушена просити суд призначити максимальне покарання у вигляді довічного позбавлення волі".

Представник родини Гонгадзе в суді вважає неправильним, що судове засідання перетворюються на спектакль. "Мені набридло слухати від Пукача, коли він перемежовує розповіді про те, як він корів пас, із розповідями про те, що Гонгадзе - злочинець, з поясненням того, що він виконував наказ головнокомандувача і запобігав третій світовій війні - він дурня із себе корчить на судовому засіданні", - заявила адвокат.

Теличенко зазначила, що причиною такої поведінки Пукача може бути прагнення екс-начальника департаменту зовнішнього спостереження МВС України уникнути відповідальності: "Зараз у Пукача в порядку денному, по-перше, знайти підстави вийти з ув'язнення хоча б тимчасово, по-друге, замаячив уже поблизу і п'ятнадцятирічний термін строку давності".

"Пукач буде продовжувати спектакль", - упевнена Теличенко. "Пукач буде ставити питання про те, щоб звільнити його від кримінальної відповідальності. Буде робити заяви, що злочин скоїв хто завгодно, крім Пукача. З цим усе й пов'язано".

Під час сьогоднішнього засідання Апеляційного суду Києва, де у відкритому режимі розглядали апеляцію Олексія Пукача, Теличенко звернула увагу суду на те, що, на її думку, відбувається навмисне затягування розгляду справи, яке може бути скеровано на звільнення Пукача від кримінальної відповідальності.

Теличенко також звернула увагу колегії суддів, що один з потерпілих у справі - Олексій Подольський, фактично став захисником Пукача. "Усе, що ми зараз спостерігаємо з боку потерпілого Подольського, який раптом став захисником Пукача, це метаморфоза, яку мені важко пояснити", - заявила представник родини Гонгадзе в суді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram