ГоловнаПолітика

Кабмін усунув директора Центру оцінювання якості освіти Лікарчука

Лікарчука усунуто з посади на час проведення розслідування ГПУ

Кабмін усунув директора Центру оцінювання якості освіти Лікарчука
Игорь Ликарчук
Фото: focus.ua/Александр Чекменев

Кабінет Міністрів усунув директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука від обов'язків до завершення розслідування можливих зловживань щодо керівництва цього центру.

Про це повідомив на брифінгу міністр освіти і науки Сергій Квіт.

"Уряд сьогодні розглянув це питання і вирішив усунути від виконання обов'язків, на час проведення розслідування, Лікарчука Ігоря Леонідовича, оскільки дійсно є питання, на які потрібно дати відповідь", - сказав він.

Квіт зазначив, що особисто він довіряє Лікарчуку і вважає його професіоналом і порядною людиною, з ім'ям якого пов'язана вся система незалежного оцінювання якості освіти в Україні.

Міністр також підкреслив, що ситуація, яка скалалася з центром, ніяк не вплине на вступну кампанію. Він додав, що міністерство зацікавлене у відкритості і прозорості розслідування.

Нагадаємо, вчора слідчі ГПУ, МВС та СБУ провели обшуки в УЦОЯО і вдома у керівника центру Ігоря Лікарчука і його першого заступника Володимира Винника. Під час обшуків було вилучено комп'ютерне обладнання з доказами протиправних дій. Посадових осіб звинувачують у втручанні в "Систему оцінки якості освіти" та "Реєстр осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання" та зміні даних на користь третіх осіб. Міністр освіти Сергій Квіт висловив підтримку Лікарчуку, заявивши, що не сумнівається в його порядності.

Сьогодні всім чотирьом керівникам центру, який займається зовнішнім тестуванням, було вручено повістки на допит.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram