ГоловнаСуспільствоОсвіта

У Лікарчука під час обшуку вилучили дві ручки і чашку, - Совсун

Перший заступник міністра освіти стверджує, що правоохоронці у своїх діях щодо керівництва УЦОЯО порушують права підозрюваних

У Лікарчука під час обшуку вилучили дві ручки і чашку, - Совсун
Инна Совсун
Фото: fiot.kpi.ua

Перший заступник міністра освіти Інна Совсун повідомила про підсумки обшуку у трьох із чотирьох керівників центру оцінювання освіти. Про це Совсун написала на своєму facebook.

За її словами, під час вчорашніх обшуків "у Лікарчука вилучили дві ручки і чашку (не золоті або позолочені); у Винника - 5000 гривень. Плюс комп'ютери та телефони". За даними Совсун, після спілкування з міліцією Винник потрапив до травмпункту - "підозра на струс мозку: оббиті лікті, ґуля на лобі".

"Третій працівник Центру другу добу не виходить ніяк на зв'язок; спілкується зі слідчими без адвоката. До нього нікого не допускають", - підкреслила Совсун. Вона попросила максимально поширити цю інформацію і допустити до людини адвоката, "бо що можна підписати за добу спілкування з правоохоронцям без адвоката - я можу лише уявити", - написала перший заступник міністра.

"Було б супер, якби Генпрокуратура перестала говорити абстрактними фразами про "керівництві Центру", а назвала конкретні імена. Або якби заступники генпрокурора відповідали на дзвінки", - зазначила Совсун.

"Міносвіти жодних документів чи доказів порушень ніхто не надав, тому підстави для будь-яких адміністративних дій у нас відсутні, а оцінити реалістичність звинувачень неможливо", - додала вона.

Нагадаємо, у вівторок Генеральна прокуратура провела спецоперацію у Центрі оцінювання якості освіти, основна функція якого - організація зовнішнього незалежного оцінювання. Керівників Центру підозрюють у зловживанні службовим становищем – підтасовуванні результатів зовнішнього тестування випускників.

ГПУ на своєму сайті повідомила, що у рамках обшуків вилучено комп'ютерне обладнання з доказами протиправних дій.

Усі четверо керівників Центру отримали повістки на допит у ГПУ. Директора УЦОЯО Ігоря Лікарчука сьогодні відсторонили від посади на час проведення розслідування.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram