ГоловнаПолітика

МВС ініціює створення українсько-латвійської слідчої групи для повернення активів Курченка

Латвія почала кримінальне розслідування відмивання грошей компаніями Курченка

МВС ініціює створення українсько-латвійської слідчої групи для повернення активів Курченка

Міністерство внутрішніх справ має намір створити спільну з латвійськими правоохоронцями слідчу групу для повернення активів бізнесмена і власника групи компаній ВЕТЕК Сергія Курченка.

Про це на брифінгу повідомила начальник управління з повернення незаконно отриманих активів Олена Тищенко.

Вона також повідомила, що Латвія почала кримінальне розслідування за фактом відмивання коштів компаніями Курченка.

"Уперше в історії МВС ми хочемо створити спільну слідчу групу з розслідування діяльності компаній Курченка", - сказала вона.

Тищенко розповіла, що встановлено факти відмивання компаніями Курченка 13 млрд гривень за одним епізодом і ще 2,5 млрд гривень - за іншим. Створення спільної слідчої групи, за її словами, дозволить оперативніше й ефективніше заморожувати і конфісковувати ці активи.

Також начальник управління повідомила, що Україна веде переговори з Великобританією про конфіскацію 23 млн євро, що належать екс-міністру екології Миколі Злочевському, а також із Кіпром - про повернення незаконно виведених активів колишнього голови Держагентства з інвестицій та управління національними проектами Владислава Каськіва. За даними МВС, він вивів на латвійські рахунки кіпрських компаній 255 млн гривень.

Нагадаємо, в грудні 2014 року агентство Reuters опублікувало розслідування про українського олігарха-втікача Курченка і про те, як він розбагатів на перепродажу російського газу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram