ГоловнаПолітика

Гройсман розповів, чому Рада не провела позачергове засідання

У депутатів виникли розбіжності щодо закону про місцеві вибори

Гройсман розповів, чому Рада не провела позачергове засідання
Фото: Макс Требухов

Позачергове засідання Верховної Ради, яке могли призначити на сьогодні, не відбулося через неузгодженість позицій щодо закону про місцеві вибори.

Про це журналістів повідомив спікер Ради Володимир Гройсман, інформує РБК-Україна.

За його словами, зараз депутати зосереджені на "ретельній підготовці порядку денного на наступний пленарний тиждень".

"Спочатку були плани про те, щоб прийняти рішення і провести позачергове засідання, але одним з важливих питань має бути розгляд питання про місцеві вибори. І оскільки це питання ще сьогодні навіть дискутується і опрацьовуються деталі, дуже важливо ще дати час, щоб усередині політичних партій відбувся діалог і ми вийшли з узгодженим рішенням парламенту. Тому й було визначено фракціями, що краще все ж таки забезпечити якісну роботу наступного пленарного тижня", - сказав Гройсман.

Нагадаємо, Рада коаліції в Раді домовилася про проведення позачергового засідання парламенту 9 липня. Таке рішення було прийнято тому, що минулого пленарного тижня парламент не прийняв низки важливих законопроектів. Однак увечері депутати передумали збиратися на позачергове засідання. За словами Гройсмана, Рада не буде закривати другу сесію згідно з календарним планом, а продовжить роботу після 17 липня. Також спікер парламенту прогнозує, що 18 липня - 31 серпня депутати працюватимуть у комітетах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram