ГоловнаПолітика

Аваков ліквідував ДАІ Миколаївської області через корупцію

Миколаїв другим після Києва отримає отримає патрульну службу.

Аваков ліквідував ДАІ Миколаївської області через корупцію
Фото: mir24.net

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вирішив ліквідувати ДАІ Миколаївської області через корупцію. Про це він заявив сьогодні перед особовим складом Державтоінспекції та спецбатальйону міліції "Миколаїв", пише видання"НикВести".

Аваков заявив, що керівництво Міністерства внутрішніх справ вирішило застосувати нестандартний хід у Миколаївській області, оскільки позбавлення посад двох-трьох осіб не зможе докорінно змінити систему.

"Мені набридло дивитися на безсоромні очі ДАІшників. Ми тут із губернатором не для приємних речей. ДАІ буде ліквідовано - через день-два підпишуть новий закон про поліцію. Ми вирішили підписати указ, згідно з яким увесь склад ДАІ буде виведено за штат і звільнено з посад. У четвер ви повинні прибути в міліцію для визначення порядку атестації. Кожен, хто хоче працювати в новій поліції - повинен довести це. Я заявляю про початок конкурсного прийому з 27 липня. До того часу всі функції Державтоінспекції виконуватимуть спецпідрозділи "Миротворець" , "Миколаїв" і "Кобра", - заявив Аваков.

Усього в Миколаївській ДАІ було 312 осіб.

Замість автоінспекції в Миколаївській області створять патрульну службу за зразком тієї, яка вже функціонує в Києві. Він повідомив, що заробітна плата працівників патрульної служби становитиме близько 8 тисяч гривень. Він зазначив, що з двох тисяч співробітників, яких набрали в київську патрульну службу, тільки 30 раніше працювали в ДАІ.

Нагадаємо, що Аваков прибув до Миколаєва з терміновим робочим візитом після того, як в Інтернеті з'явилося відео, на якому миколаївські даївці беруть хабарі у далекобійників на посту ДПС "Коблево".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram