ГоловнаПолітика

Нацрада відмовилася переоформити ліцензію "112 каналу"

Регіональні канали скаржаться на 112-й.

Нацрада відмовилася переоформити ліцензію "112 каналу"

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення відмовила в переоформленні ліцензії на мовлення в частині зміни програмної концепції п'ятьом телерадіоорганізаціям, що працюють під брендом "112 канал" ("ТВ-Вибір", "Партнер-ТВ", "Новий формат", "Аріадна-ТВ", "Лідер-ТВ").

Таке рішення ухвалили на засіданні Нацради з телебачення в четвер.

Голова Нацради Юрій Артеменко зазначив, що канали групи "112 канал" не відповідають прийнятими ними на конкурсі умовам і мовлять як один загальнонаціональний канал, перебуваючи при цьому в правовому полі регіональних каналів. Артеменко зазначив, що в раду надійшли скарги на 112-й від кількох регіональних телекомпаній.

За брендом "112 Україна" криються шість телекомпаній. На одну з них записано супутникову ліцензію каналу, і до неї особливих претензій немає. П'ять інших телекомпаній у 2011 році перемогли в конкурсі на місця в цифровому мультиплексі МХ-5, призначеному для регіональних і місцевих мовників. Згодом ці компанії змінили власників, і замість п'яти окремих регіональних телеканалів на їхніх частотах вийшов де-факто загальнонаціональний канал "112 Україна".

Порушуючи програмну концепцію, канал мовить як інформаційний, тоді як мусив показувати фільми і навіть дитячі програми.

Власник телеканалу - Андрій Подщипков, хоча в ЗМІ неодноразово з'являлися розслідування, що зв'язують Подщипкова з колишнім міністром внутрішніх справ Віталієм Захарченком.

Сам телеканал вимагає від Нацради переоформити ліцензію і дозволити змінити програмну концепцію. Канал вважає, що на нього тиснуть, і звинувачує чиновників у порушенні свободи слова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram