ГоловнаПолітика

Держдеп закликає прискорити імплементацію мінських зобов'язань

Йдеться про припинення вогню, а також відведення важкої зброї під наглядом ОБСЄ

Держдеп закликає прискорити імплементацію мінських зобов'язань

Перед зустріччю прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка з керівництвом Держдепартаменту США у вівторок американська сторона підтвердила свою прихильність щодо підтримки України і готовність сприяти виконанню мінських домовленостей усіма сторонами.

Про це заявив під час щоденного брифінгу у Вашингтоні офіційний представник Державного департаменту США Джефф Ратке, повідомляє Укрінформ.

"Ми прагнемо надавати хороші послуги, щоб закликати всі сторони прискорити імплементацію мінських зобов'язань, у тому числі тривалого і підконтрольного режиму припинення вогню, а також відведення важкої зброї під наглядом ОБСЄ", - зауважив Ратке.

Він зробив цю заяву в контексті анонсування зустрічі Яценюка з першим заступником держсекретаря США Ентоні Блінкеном у Вашингтоні в другій половині вівторка (за місцевим часом). Ратке зазначив, що сторони будуть "обговорювати підтримку США порядку денного українських реформ, а також російської агресії на сході України".

Крім того, офіційний представник Держдепу підкреслив, що "народ США твердо стоїть разом з українським народом в його прагненні до більш демократичної, стабільної та мирної та процвітаючої незалежної країни".

Нагадаємо, Арсеній Яценюк і міністр фінансів України Наталія Яресько 8-10 червня перебувають з робочим візитом у США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram