ГоловнаПолітика

Путін попросив "Газпром" не поспішати зі штрафом для України

Президент РФ запропонував "Газпрому" піти назустріч партнерам

Путін попросив "Газпром" не поспішати зі штрафом для України
Фото: EPA/UPG

Президент РФ Володимир Путін попросив "Газпром" продовжити період непред'явлення штрафів України за недобір газу.

Про це він заявив на зустрічі з головою "Газпрому" Олексієм Міллером, повідомляє ТАСС.

"Маючи на увазі складне становище української економіки, потрібно піти партнерам назустріч. І ще один момент - потрібно забезпечити безперебійне постачання газу всім партнерам", - сказав Путін.

За словами Міллера, "Газпром" погодився відмовитись від штрафів у найближчі три місяці, але може і довше потерпіти.

"Україна звернулася з проханням не пред'являти їй штрафи за умовою "бери і плати". Ми пішли назустріч і написали листа у "Нафтогаз України" про те, що "Газпром" не буде пред'являти штрафи в найближчі три місяці. Але Україна просить продовжити термін дії цього звільнення", - заявив Міллер.

Путін підкреслив, що "Газпрому" слід зберігати ділові стосунки з українськими партнерами.

"Треба виходити з того, щоб наші партнери відчували певну впевненість у наших намірах зберігати нормальні ділові стосунки. І, безумовно, ми ніколи цього не робили, і щоб у них була впевненість, що ми не будемо цього робити в майбутньому і використовувати наші економічні зв'язки як якийсь важіль при вирішенні інших питань, які з економікою не пов'язані", - сказав Путін.

Нагадаємо, з 1 квітня Росія продовжила на 3 місяці умови "зимового пакета" для України, який відкидав правило "бери або плати" з розрахунків за газ між "Нафтогазом" і "Газпромом". Ціна на газ для України на другий квартал 2015 року становитиме $247,18 за 1 тис. кубометрів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram