ГоловнаПолітика

Україна розраховує на підтримку США, - Порошенко

Сенатор виступає за те, щоб США взяли активну участь у підвищенні обороноздатності української армії

Україна розраховує на підтримку США, - Порошенко
Фото: president.gov.ua

Україна робить усе можливе для виконання мінських домовленостей і розраховує на підтримку США в тому, щоб забезпечити їх виконання всіма сторонами.

Про це заявив Президент Петро Порошенко на зустрічі в Києві з американським сенатором Робертом Портманом, передає адміністрація глави держави.

"Ми в Україні зараз відстоюємо глобальну безпеку і глобальну демократію. Якщо ми програємо цю битву - програє світова безпека", - заявив Порошенко.

Він підкреслив необхідність введення міжнародної місії з підтримання миру, "щоб забезпечити стабільність мирного процесу".

Порошенко також зазначив, що в Україні зараз борються не тільки за те, щоб захистити країну, а й за те, щоб змінити її, "привести її до абсолютно нових цінностей".

Президент подякував сенаторові за його особисту позицію щодо необхідності надання Україні активнішої підтримки.

Сенатор Портман зазначив, що виступає за те, щоб США були більше залучені у забезпечення реалізації мінських домовленостей.

За словами сенатора, Адміністрація США має вжити заходів не тільки у впровадженні програм тренувань для військових, а й у підвищенні обороноздатності української армії.

Роберт Портман також наголосив на важливості подальшої фінансової підтримки реформ в Україні.

Нагадаємо, наприкінці березня представниця штату Огайо в Конгресі США Марсі Каптур висловила припущення, що Барак Обама незабаром може ухвалити рішення про надання американської зброї Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram