ГоловнаПолітика

Україна незабаром може отримати зброю від США, - сенатор

За словами Марсі Каптур, президенту Обамі потрібно дати ще трохи часу

Україна незабаром може отримати зброю від США, - сенатор
Фото: www.dyvys.in

Президент Сполучених Штатів Барак Обама незабаром може прийняти рішення про надання американської зброї Україні.

Таку думку висловила представниця штату Огайо в Конгресі США Марсі Каптур, повідомляє ТСН.

За словами сенатора, Обама глибоко стурбований втратами, яких зазнав український народ, проте йому потрібен час, щоб прийняти рішення про надання зброї.

"Я дійсно не можу говорити за нього. Але дуже важливо: Україна демонструє своє бажання запевнити світ, що в її військових частинах немає тих, хто опинився там завдяки російському уряду, що немає витоку інформації. Ми, як країна, допомагаємо українській армії тренуватися, і тому воїни знають, як зустріти ворога навіть з голими руками. І я думаю, що президенту треба дати ще трохи часу", - заявила Марсі Каптур.

Вона додала, що американський президент не буде довго тягнути з прийняттям рішення.

"Я думаю, цей час пройде дуже швидко. Я цим ранком з усіма своїми колегами підписала лист президенту від комітету з питань співробітництва з питань оборони. Ми просили його посунути розклад, який би розклад у нього не був у голові, щоб прямо зараз же вирішити відправлення", - додала сенатор.

Як повідомляли, раніше палата представників Конгресу США більшістю голосів схвалила резолюцію, де міститься заклик до президента Барака Обами почати поставки летальної зброї в Украину. Пізніше з таким ж закликам до президента США звернувся Сенат США. У відповідь на це послідувала заява Білого дому, що Вашингтон поки не змінив свою політику ненадання Україні летальної зброї.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram