ГоловнаПолітика

Порошенко: рішення ООН про введення миротворців - це питання тижнів

Світ розуміє, що введення миротворців - найефективніший спосіб деескалації конфлікту, повідомив Президент

Порошенко: рішення ООН про введення миротворців - це питання тижнів
Фото: dyvys.in

Усі країни нині зрозуміли, що найефективнішим рішенням для деескалації ситуації в Донецькій і Луганській областях буде введення в Україну миротворців.

Про це заявив під час спільної прес-конференції з президентом Польщі Броніславом Коморовським Глава Української держави Петро Порошенко, передає Укрінформ.

"Якщо раніше ставлення до миротворців було дуже прохолодним, то сьогодні всі розуміють, що питання миротворців - найефективніший спосіб деескалації конфлікту. Підкреслюю, що не заморожування, а деескалації. Через механізми, закладені в законі про особливості місцевого самоврядування та через чесні прозорі місцеві вибори - це будуть умови для реінтеграції окупованих територій", - зазначив Порошенко.

За його словами, направлення в Україну миротворців має два етапи. Перший - це підготовка відповідного рішення Ради Безпеки ООН. Для цього має бути проведено відповідні консультації постійних членів Радбезу. Другий етап - це безпосередня підготовка та участь миротворців у операціях.

"Якщо перше питання - це питання тижнів, то друге питання - це питання місяців", - підкреслив Президент.

При цьому він поінформував, що зараз міністр закордонних справ Павло Клімкін перебуває з візитом у Парижі, де готує відповідну зустріч міністрів закордонних справ "нормандської четвірки", під час якої основною темою буде саме питання миротворців.

Раніше Порошенко заявив, що вважає введення миротворчої місії ООН єдиним способом деескалації конфлікту на Донбасі.

Нагадаємо, 17 березня Верховна Рада ухвалила звернення до ООН і ЄС про допуск миротворців в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram