ГоловнаПолітика

СБУ вимагає трибуналу для Януковича

На розслідування злочинів проти Майдану може піти не один рік

СБУ вимагає трибуналу для Януковича
Фото: Макс Требухов

Верховна Рада має ухвалити законопроект для створення повноцінного трибуналу, який проведе розслідування злочинів проти Майдану і здійснить кримінальне судове переслідування всіх винних.

Таку думку в інтерв'ю LB.ua висловив голова СБУ Валентин Наливайченко.

"Тематичний законопроект - щодо трибуналу - в парламент вже внесено. Один з варіантів - створення спеціальної палати-трибуналу при Верховному Суді. Політики нового покоління розуміють, що неможливо настільки масштабні злочини розслідувати за старими лекалами", - зазначив голова СБУ.

"Так, усі трибунали - щодо Югославії, Руанди тощо функціонували не один рік. Злочини проти людства - це серйозно; необхідно ретельно зібрати докази, все аргументовано довести тощо Ми маємо намір працювати саме так", - додав він.

При цьому Наливайченко не погодився з тим, що через рік після Майдану "урожай" затриманих "колишніх" не настільки великий.

"Приклад - третя особа СБУ часів Януковича", - парирував він, маючи на увазі Володимира Біка. Нині колишній куратор контррозвідки СБУ "сидить у сусідній камері з Пукачем" і, за словами Наливайченка, "чекає суду".

Докладніше читайте в інтерв'ю "Наливайченко: "Фізично перебуваючи в Росії, "колишні" поставляють гроші на війну в Україні".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram