ГоловнаПолітика

Порошенко присвоїв Героя України п'ятьом загиблим на Донбасі та Майдані

Президент посмертно нагородив жертв сепаратистів і силовиків

Порошенко присвоїв Героя України п'ятьом загиблим на Донбасі та Майдані
Фото: Макс Требухов

Президент Петро Порошенко присвоїв звання Героя України п'ятьом загиблим на Донбасі і Майдані: Володимиру Рибаку, Юрію Дяковському, Юрію Поправкові, Олександру Бадері і Дмитру Чернявському.

Про це повідомила прес-служба президента.

42-річний Володимир Рибак народився у місті Горлівка на Донбасі і був депутатом міської ради. З появою сепаратистів у Горлівці став на чолі антисепаратистського руху і закликав до єдності України. Рибак намагався зняти прапор ДНР з будівлі Горлівської міськради та встановити прапор України. 19 квітня тіло Володимира Рибака разом із тілами Юрія Дяковського та Юрія Поправка знайшли в річці Торець під Слов'янськом.

25-річний Юрій Дяковський був активним учасником Революції Гідності, на Майдані отримав кульові поранення в руку і шию. На початку російської агресії був у Криму, а потім поїхав на Донбас. 17 квітня його взяли в полон проросійські бойовики. Тіло Дяковського знайшли в річці Торець, воно було настільки понівечене, що рідні впізнали Героя за шрамом від кулі на шиї.

18-річний Юрій Поправко активно підтримував Революцію Гідності, стояв на передовій. Пізніше виїхав на Донбас, де 17 квітня разом із товаришами його взяли в полон неподалік від Слов'янська. 22 квітня тіло Поправка зі слідами численних тортур було знайдено в річці Торець.

66-річний Олександр Бадера загинув 28 січня від численних травм, отриманих у протистояннях із силовиками. Герой був на Майдані з перших днів Революції Гідності, чергував на барикадах, готував відвари з трав і настої для застуджених і поранених. 22 січня, під час протистоянь із силовиками, його сильно побили, в лікарню не звертався через небезпеку арешту.

22-річний Дмитро Чернявський народився в Артемівську Донецької області. 13 березня брав участь у мітингу за єдність України в Донецьку. У сутичках із проросійськими радикалами отримав важкі поранення заточеною арматурою. Поранення виявилися несумісними з життям.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram