ГоловнаПолітика

У "Межигір'я" з'явився новий власник

На резиденцію екс-президента досі не накладено арешт

У "Межигір'я" з'явився новий власник
Фото: LB.ua

На будинок колишнього президента України Віктора Януковича, так звану "Хонку", як і на більшість майнового комплексу резиденції "Межигір'я", досі не накладено арешт і заборону відчуження.

Зокрема, майно ТОВ "Танталіт" за адресою Нові Петрівці, вул. Івана Франка, 19 (Київська область) не обтяжене забороною відчуження - це випливає зі свіжих даних Єдиного реєстру заборон відчуження об'єктів нерухомого майна, які подають журналісти, повідомляє "Радіо Свобода".

На цю компанію оформлено більшість об'єктів майнового комплексу "Межигір'я", включно з основним будинком "Хонка", де жив Віктор Янукович.

Арешт накладено тільки на те майно в "Межигір'ї", яке було прямо оформлене на колишнього президента - а це менший будинок, який Янукович демонстрував журналістам 2012 року замість "Хонки". У нього й адреса інша - Нові Петрівці, вул. Івана Франка, 20.

За цей час компанія, на яку оформлено "Межигір'я", встигла змінити своїх засновників.

Народний депутат Сергій Клюєв продав свою частку в ТОВ "Танталіт" самому ТОВ "Танталіт" (99,97%) і юристу і новому директору цієї фірми Олександрові Приймаку (00,03% власності). Але той відмовився відповідати на запитання журналістів.

Заступник генерального прокурора Олексій Баганець розповів, що Сергія Клюєва не притягнули до відповідальності до того, як він переоформив свою частку в ТОВ "Танталіт".

"Він офіційно не був ні директором підприємства, ні бухгалтером. Так, усі говорили, що це афілійовано з його підприємством, яке йому належить. Але там, вибачте, був директор як посадова особа, яка повинна нести відповідальність за вчинення службових злочинів. А засновник не є суб'єктом посадового злочину", - заявив чиновник.

Керівник управління спеціальних розслідувань ГПУ Сергій Горбатюк зі свого боку пояснив журналістам, що директора і бухгалтера ТОВ "Танталіт" не притягнули до відповідальності, тому що їх не знайшли.

Як відомо, повернення "Межигір'я" в державну власність було однією з вимог учасників Революції гідності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram