ГоловнаПолітика

На Майдані відбувається акція на підтримку Надії Савченко

Підтримати українку прийшли близько ста осіб

На Майдані Незалежності в центрі Києва відбувається міжнародна акція на підтримку Надії Савченко. Про це повідомляє кореспондент LB.ua.

Мета акції - привернути увагу світової громадськості до незаконного ув'язнення Савченко та заохотити політиків виступити з вимогою її негайного звільнення.

Серед учасників акції також політики з партії "Батьківщина", куди входить Савченко, і сестра української льотчиці Віра.

Учасники акції тримають плакати з написами "Свободу Савченко", "Звільнити Сенцова", "Звільнити політв'язнів". Організатори розклали прапор України і футболку, де можна поставити підпис або написати повідомлення для льотчиці, - їх передадуть Надії в СІЗО.

Нагадаємо, раніше сьогодні українська льотчиця Надія Савченко отримала міжнародний імунітет, що зобов'язує Росію звільнити українку. Росія, однак, не поспішає звільняти її - напередодні спікер Держдуми РФ Сергій Наришкін заявив, що Савченко звільнять тільки тоді, коли суд визнає відсутність її провини в загибелі російських журналістів у Донецькій області.

Савченко перебуває в російському полоні з липня 2014 року, а в московському СІЗО - з вересня 2014 року. 13 грудня українка оголосила голодування і заявила, що припинить його тільки тоді, коли повернеться в Україну.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram