ГоловнаПолітика

Янукович не мав наміру втікати з України, - Добкін

Екс-президент не залишив би Межигір'я просто так

Янукович не мав наміру втікати з України, - Добкін
Фото: Дмитрий Неймырок/most-kharkov.info

Екс-президент України Віктор Янукович, вирушаючи в Харків 21 лютого після підписання мирної угоди з опозицією, не планував утекти з країни. Він хотів відсидітися на сході країни, допоки ситуація в Києві не нормалізується, оскільки був упевнений, що Майдан розійдеться.

Про це в інтерв'ю Соні Кошкіній розповів екс-губернатор Харківської області Михайло Добкін.

За його словами, до Харкова екс-президент прибув двома вертольотами разом з Володимиром Рибаком, Андрієм Клюєвим, сином Віктором і цивільною дружиною Любов'ю Полежай. Їх супроводжував 21 охоронець.

"У ніч з п'ятниці на суботу (з 21 проти 22 лютого, - Ред.) він був упевнений, що Майдану просто ще не дали команду розійтися. І ось до цього моменту йому зі столиці краще виїхати. Так він з'явився в Харкові. Він не був готовий до від'їзду", - розповів Добкін.

"Він не створював враження людини, яка втікає. Він стовідсотково розраховував повернутися. Якби він знав, що не повернеться, він підірвав би Межигір'я, спалив би його, знищив. Таке воно йому було дороге", - додав він.

Але вже на ранок, після численних телефонних дзвінків, які, по суті, свідчили про повалення режиму, Янукович запросив два літаки і "відеокамеру" - для запису відеозвернення. Після чого, як відомо, втік до Донецька, звідти - в Крим і в Ростов.

Читайте також повний текст інтерв'ю "Якби він знав, що не повернеться, він підірвав би Межигір'я. Таке воно йому було дороге".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram