ГоловнаПолітика

Солдата з Миколаївської області після полону ДНР оголосили дезертиром

Боєць був у полоні понад місяць

Солдата з Миколаївської області після полону ДНР оголосили дезертиром
Фото: Предоставлено Геннадием Лавриновичем

Після перебування понад місяць у полоні 23-річного солдата Збройних сил України Геннадія Лавриновича з Миколаївської області виключили зі списків військової частини та звинуватили у дезертирстві. Про це він повідомив LB.ua.

"Офіційно мене призвали до армії 19 березня. Спочатку проходив підготовку у військовій частині, потім патрулював Миколаїв у складі територіальної оборони. А 2 вересня нас відправили в зону АТО під Волноваху, пізніше - ближче до Донецька", - розповідає солдат.

"21 листопада я попросився в командира Руслана Тузлова на кілька днів додому. Він дозволив. Повертався назад як цивільний, нібито їду до родичів у Донецьк. У мене справді там є знайомі по вітчиму... На двох блокпостах (ДНР - ред.) - пропустили , а на автовокзалі в Донецьку схопили і забрали в колишню будівлю СБУ", - додав він.

За словами Геннадія, він був у полоні понад місяць.

"Після звільнення (5 грудня) я приїхав у військову частину. Привіз документ, який мама отримала з Києва, який підтверджує, що я був у полоні. Але мені відразу сказали, що я дезертир і прокуратура зараз займається розслідуванням моєї справи", - повідомив солдат.

"Після полону у мене - травма голови, ноги, шкірне захворювання. Мені потрібне медичне обстеження, але мене виключили зі списків частини і не дають направлення в госпіталь", - додав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram