ГоловнаПолітика

Слідчі вилучили $420 тис. у корупціонера з Міноборони

Олександр Зражевський погорів на угоді про постачання палива для армії

Слідчі вилучили $420 тис. у корупціонера з Міноборони
Фото: job-sbu.org

Правоохоронці 24 листопада вилучили 420 тис. доларів із банківської комірки, яку використовував колишній директор департаменту державних закупівель Міноборони, заарештований за махінації з постачаннями палива для армії.

Про це повідомляє прес-служба Генпрокуратури.

Зазначеного чиновника, імені якого правоохоронці не називають, звільнили нещодавно, оскільки порушення, які призвели до його арешту, він скоїв у жовтні цього року.

На сайті Міноборони кажуть, що директором департаменту держзакупівель міністерства є Зражевський Олександр Миколайович. У самому департаменті LB.ua повідомили, що зараз обов'язки директора департаменту виконує інша людина, відмовившись уточнити, коли звільнили Зражевського.

Екс-чиновника звинувачують у сприяння тому, щоб тендер на постачання дизельного палива на потреби армії виграло підприємство з ознаками фіктивності. Сума договору на постачання дизпалива для потреб Міністерства оборони України, зокрема сил АТО, становила 443 297 742 гривні.

21 листопада його заарештували з одночасним визначенням застави в розмірі майже 16 млн грн. Екс-чиновника повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 15 (замах на злочин), ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України.

14 листопада в рамках справи про махінації із закупівлями слідчі провели обшуки за місцем роботи і проживання кількох посадових осіб Міноборони, зокрема одного із заступників міністра оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram