ГоловнаПолітика

Суд звільнив "організатора замаху на Путіна"

З Адама Осмаєва зняли звинувачення в тероризмі

Суд звільнив "організатора замаху на Путіна"
Фото: http://dumskaya.net/

Приморський суд Одеси у вівторок звільнив з-під варти Адама Осмаєва, звинуваченого в підготовці теракту проти президента РФ Володимира Путіна.

Про це повідомляє видання місцеве "Думская".

Суд визнав Осмаєва винуватим у незаконному використанні вибухових речовин, необережному знищенні чужого майна та підробці документа, засудивши до 2 років 9 місяців 14 днів тюремного ув'язнення.

Осмаєв уже відбув цей термін у слідчому ізоляторі, тому його звільнили просто в залі судових засідань. Раніше з нього зняли звинувачення в тероризмі

Присутні в залі суду зустріли вирок оплесками і криками "Слава Україні!" Осмаєву поставили запитання про плани. Він сказав, що планів поки що не має, попросив зал "берегти Україну".

Осмаєва затримали в лютому 2012 року. СБУ заявляла, що Осмаєв, прибувши до Одеси за чужими документами, створив і очолив екстремістську групу "Імарат Кавказ". До неї увійшли громадянин Казахстану Ілля П'янзін і виходець із Чечні Руслан Мадай. У січні 2012 року стався вибух саморобної бомби в їхній винайнятій квартирі, в результаті якого загинув Мадай, а П'янзін з опіками потрапив до реанімації, де і дав свідчення про підготовку терактів на території Росії, зокрема на Путіна.

10 вересня 2013 року Іллю П'янзіна, якого Україна екстрадувала в Росію, засудили до 10 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram