ГоловнаПолітика

Путін назвав указ про економічну блокаду Донбасу помилкою Порошенка

Однак висловив упевненість у тому, що це не фатально

Путін назвав указ про економічну блокаду Донбасу помилкою Порошенка
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін назвав великою помилкою указ Президента України Петра Порошенка про економічну блокаду південного сходу країни, однак висловив упевненість у тому, що це не фатально.

На прес-конференції за підсумками саміту G-20 у Брисбені глава російської держави повідомив, що дізнався про рішення українського президента із засобів масової інформації.

"Зі ЗМІ я дізнався про те, що президент України видав указ про фактично економічну блокаду регіонів - Донецька, Луганська. Мені здається, що це велика помилка, тому що вони власною рукою відрізають ці регіони. Навіщо?", - сказав Путін на прес- конференції перед вильотом з Брисбена, де він брав участь у саміті G20.

"Це не фатально, і мені хочеться сподіватися, що життя, практика внесуть свої корективи в реалії", - цитує Путіна РИА Новости.

Путін нагадав, що в дні війни на Кавказі Росія ніколи не скорочувала фінансування Чеченської республіки, продовжуючи платити пенсії, допомоги і субсидії бюджету. "Це виглядало на перший погляд дурнувато, бо люди, які контролювали там ситуацію, не тільки розкрадали ці гроші, а й могли використовувати їх на неблагородні цілі, але ми це робили і свої моральні зобов'язання перед людьми виконали", - заявив Путін.

Президент Росії припустив, що Україна в цьому разі економить гроші. "Але це не той випадок, коли потрібно на цьому економити", - вважає Путін.

Нагадаємо, раніше президент України Петро Порошенко підписав указ №875/2014, який вводить рішення РНБО щодо Донбасу, прийняте 4 листопада після проведення так званих "виборів" у ДНР і ЛНР.

Своїм указом Порошенко доручив Кабінету Міністрів припинити діяльність державних установ, банків та підприємств у зоні проведення силової операції ("зоні АТО") і забезпечити виведення персоналу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram