ГоловнаЕкономікаБізнес

На Донбасі через бойовиків закрилися дві великі птахофабрики

"Авангард" скорочує потужності на сході України через ризик терактів

На Донбасі через бойовиків закрилися дві великі птахофабрики
Фото: greenevolution.ru

Холдинг "Авангард", найбільший виробник яєць в Україні, закрив дві птахофабрики на Донбасі через високий ризик терактів. Про це пише РБК-Україна з посиланням на заяву компанії.

Компанія вирішила закрити птахофабрики та підприємства з дорощування молодняку "Червоний прапор" у Червоному Прапорі на Луганщині, а також птахофабрику "Інтербізнес" в селі Берестове Донецької області. Село Червоний Прапор розташоване між Стахановим і Дебальцевим, Берестове - на північ від Бахмутськой траси, неподалік Лисичанська.

"Дані птахофабрики є одними із найбільших підприємств холдингу. На кожній фабриці міститься до 1,5 млн поголів'я курей, що сукупно становить до 10% від усього поголів'я", - підкреслили в прес-службі. Компанія зазначає, що підприємства щодня зазнають ризику нападу з боку терористів і більше не можуть гарантувати безпеку своїм співробітникам. Також неможливо забезпечити безперервність технологічного процесу.

Працівникам фабрик запропонували працевлаштуватися на інших підприємствах.

Нагадаємо, що днями стало відомо також про закриття Амвросіївського цементного заводу німецького холдингу HeidelbergCement.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram