ГоловнаПолітика

Кабмін виділить 16 млн на компенсацію проживання переселенців

З 1 грудня всім, хто залишився в ДНР і ЛНР, припинять виплачувати соцвиплати

Кабмін виділить 16 млн на компенсацію проживання переселенців
Фото: EPA/UPG

Кабінет Міністрів має намір у понеділок ухвалити рішення про компенсацію витрат на проживання переселенців.

Про це повідомляє прес-служба уряду.

Проект розпорядження про забезпечення тимчасового проживання громадян, які переміщуються з тимчасово окупованої території і районів проведення антитерористичної операції, передбачає виділення обласним державним адміністраціям 15,932 млн грн. Ці кошти компенсують витрати на тимчасове проживання громадян, розселених у санаторно-курортних та оздоровчих установах, закладах і установах соціального захисту населення, а також у гуртожитках і готелях.

Нагадаємо, з 1 грудня Україна припинить соціальні виплати людям, які проживають на підконтрольних бойовикам територіях Донбасу. Гроші виплачуватимуться тільки тим громадянам, у тому числі і пенсіонерам, які переїхали на контрольовану територію і зареєструвалися у відділеннях соціального захисту як тимчасово переміщені особи. Громадянам, які залишилися на неконтрольованій території, нараховуватимуться всі соціальні виплати, в тому числі і пенсії, але вони виплачуватимуться, тільки коли відповідний населений пункт звільнять від терористів і держава візьме його під контроль.

За даними Держслужби з надзвичайних ситуацій, станом на 10 листопада загальна кількість громадян України, переселених з Криму і Донбасу, становить 455 175 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram