ГоловнаПолітика

Генпрокуратура висунула звинувачення комроти "Прикарпаття"

Військовослужбовця звинувачують у непокорі й опорі начальству

Генпрокуратура висунула звинувачення комроти "Прикарпаття"
Архивное фото. Батальйон "Прикарпатье"
Фото: www.blitz.if.ua

Військова прокуратура Південного регіону висунула командиру роти батальйону "Прикарпаття" підозру в непокорі і опорі начальству.

Прокуратура оголосила підозру ще в п'ятницю, 7 листопада, повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури.

"Під час розслідування кримінального провадження повідомлено про підозру командиру роти п'ятого батальйону територіальної оборони "Прикарпаття" у скоєнні злочинів, передбачених ч. 2 ст. 402 (непокора), ч. 2 ст. 404 (опір начальнику) Кримінального кодексу. Суд задовольнив клопотання прокурора про застосування запобіжного заходу щодо підозрюваного у вигляді утримання під вартою у слідчому ізоляторі строком на два місяці, з визначенням застави", - сказано в повідомленні.

Слідство зібрало "достатньо доказів про те, що військовослужбовець спільно з групою підлеглих відкрито і навмисне відмовився виконати письмовий наказ командування про повернення підрозділу до виконання обов'язків у зоні проведення антитерористичної операції".

Командир роти віддав наказ підлеглим зробити насильство щодо представників Військової служби правопорядку з застосуванням зброї, після чого самовільно відбув із підрозділом до місця постійної дислокації в Івано-Франківську область.

Бійці батальйону, крім штатного озброєння, вивозили із зони АТО без всякого оформлення та обліку гранатомети, гранати та інші боєприпаси, походження і місце отримання яких вони пояснити не змогли.

Наразі військова прокуратура західного регіону розслідує ще 5 кримінальних проваджень щодо п'ятьох військовослужбовців батальйону "Прикарпаття", які не прибули до місця служби.

У діях чотирьох є ознаки злочинів, передбачених ч. 1 ст. 402 (непокора), і у діях одного - ч. 1 ст. 407 (самовільне залишення місця служби) Кримінального кодексу, на підставі чого їм оголошено про підозру.

Нагадаємо, раніше військова прокуратура заявляла, що п'ятий батальйон територіальної оборони "Прикарпаття" став першопричиною серії подій, які спричинили трагедію під Іловайськом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram