ГоловнаПолітика

РНБО: розірвання Мінських домовленостей дасть підставу РФ увести "миротворців"

Влада пояснила, чому Україна не відповідає на провокації

РНБО: розірвання Мінських домовленостей дасть підставу РФ увести "миротворців"
Фото: www.facebook.com/uacrisis

У РНБО пояснили, чому Україна дотримується режиму припинення вогню на Донбасі, незважаючи на численні обстріли бойовиків.

Спікера інформцентру РНБО Андрія Лисенка попросили роз'яснити, чому Україна дозволяє Росії перекидати військову техніку та бойовиків.

"Поки чинні Мінські домовленості, підписані у вересні, ми маємо можливість вести цивілізовану розмову з РФ, ЄС, які є підписантами Мінських домовленостей. Це допомагає нам витримувати нашу лінію поведінки і щонайменше не провокувати протилежну сторону, яка намагається порушити ці домовленості. Тільки-но вони будуть порушені, Росія обов'язково буде цим користуватися, і ми розуміємо, що відразу зайде мова про необхідність введення так званих миротворчих сил на територію Донбасу", - відповів Лисенко, повідомляє РБК-Україна.

За його словами, Україна не хоче давати Росії підставу для "повномасштабного вторгнення".

Лисенко також нагадав, що, згідно з Мінськими домовленостями, Україна не використовує авіацію на Донбасі, однак та готова в разі потреби до будь-яких завдань.

Окрім того, в РНБО не бачать необхідності проводити четверту хвилю мобілізації до Збройних сил. За словами Лисенка, в зоні проведення антитерористичної операції достатньо сил і засобів не просто стримувати, а й облаштовувати другу і третю лінію оборони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram