ГоловнаПолітика

Суд зобов'язав ЦВК та окружком №16 визнати депутатом Македона (документ)

Нардеп Стаднійчук може не потрапити до нового парламенту

Вінницький апеляційний адмінсуд 7 листопада підтвердив рішення трьох судів першої інстанції про визнання такими, що відбулися, виборів на дільниці №050548 у місті Крижопіль. Про це свідчать документи, опубліковані кандидатом з цього округу Юрієм Македоном у Facebook. Завдяки цьому Македон перемагає в окрузі з відривом від Романа Стаднійчука у 35 голосів.

Судовий розгляд пов'язаний із тим, що окружна виборча комісія визнала недійсними вибори на дільниці з чисельністю понад 2,5 тис. виборців через "втрату" 23 бюлетенів.

Рішення суду усунуло перешкоди для визнання Центрвиборчкомом Македона народним депутатом. При цьому Македон зазначає, що ОВК №16 повністю підконтрольна його конкурентові Стаднійчуку, а на ЦВК тисне Давид Жванія, який, за даними Македона, є покровителем Стаднійчука. Тому він звернувся до ЦВК із закликом дотримуватися законів України і не піддаватися на тиск Жванії. Також Македон просить президента Петра Порошенка і правоохоронні органи розібратися в ситуації зі спробою фальсифікації в окрузі №16.

Нагадаємо, що, згідно з даними, опублікованими на сайті ЦВК, у 16-му окрузі переміг Стаднійчук із відривом у 305 голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram