ГоловнаПолітика

Держприкордонслужбу очолив Віктор Назаренко (оновлено)

Назаренко працював у прикордонному відомстві з 2004 року

Держприкордонслужбу очолив Віктор Назаренко (оновлено)
Фото: inforesist.org

Президент України Петр Порошенко призначив головою Державної прикордонної служби Віктора Назаренка, який до цього виконував обов'язки керівника прикордонного відомства.

Про це йдеться в указі №821 від 23 жовтня.

Призначення Порошенко анонсував в Одесі під час наради, присвяченої питанням боротьби з контрабандою.

Порошенко сподівається на те, що бойовий досвід нового керівника відомства допоможе йому в забезпеченні безпеки на державному кордоні України, а також у боротьбі з контрабандними схемами, які сьогодні існують.

6 жовтня Порошенко звільнив Миколу Литвина з посади голови Держприкордонслужби України. Також він звільнив Павла Шишоліна з посади першого заступника голови Держприкордонслужби - директора департаменту охорони державного кордону та призначив на цю посаду Назаренка, який донині є в.о. голови прикордонного відомства.

Генерал-лейтенант Віктор Назаренко народився 5 березня 1956 року в місті Мінськ Республіки Білорусь. Закінчив Львівське вище військово-політичне училище (1977 р.) і Військову академію ім. Фрунзе (1986 р.). У 2000-2002 роках - командувач військ Кримського напряму Прикордонних військ України, також обіймав посади командувача військ Азово-Чорноморського напряму. З 2004-го по 2014-й Назаренко обіймав посаду першого заступника директора Департаменту охорони державного кордону Адміністрації Державної прикордонної служби України.

З жовтня 2014-го Назаренко став першим заступником голови Державної прикордонної служби України - директором Департаменту охорони державного кордону.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram