ГоловнаПолітика

Партія регіонів за два роки виконала лише 8 з 46 передвиборчих обіцянок (інфографіка)

Активісти підбили підсумки роботи парламенту 7 скликання

Партія регіонів за два роки виконала лише 8 з 46 передвиборчих обіцянок (інфографіка)
Фото: Макс Левин

Партія регіонів за два роки виконала лише 8 з 46 передвиборчих обіцянок. Про це свідчать дані сайту "Владометр", який відстежує таку інформацію. Водночас Партія регіонів провалила 12 обіцянок, а решту або тільки почала виконувати, або взагалі забула про них.

Фото: vladometr.org

Решта політичних сил, представлених у парламенті, теж виконали далеко не всі свої обіцянки, але вони й обіцяли менше (за винятком Компартії), і можливості виконати їх мали набагато менше, ніж ПР як партія влади.

Невдачі ПР стали однією з причин Майдану, які привели до розвалу парламентської фракції. Відразу після виборів до неї входили 210 депутатів, а до серпня 2014 року - тільки 77. "Батьківщина" за цей час скоротилася з 99 до 86 осіб, а фракція Компартії взагалі припинила існування. Одночасно кількість позафракційних депутатів зросла майже в 4 рази - з 24 до 94, а також з'явилися нові депутатські групи "Економрозвиток", "За мир і стабільність", "Суверенна європейська Україна".

Фото: vladometr.org

За два роки в Раді написали 7000 законопроектів, з яких 6435 подали депутати, решта надійшли з Кабміну або від президента. Причому саме президентські проекти були найуспішнішими: 68,4% з них стали законами. У Кабміну і нардепів цей показник становить лише 24,7% і 20,4%.

Фото: vladometr.org

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram