ГоловнаПолітика

Путін особисто контролює питання гуманітарної допомоги Донбасу, - Лавров

Голова МЗС РФ очікує, що про доставку допомоги вдасться домовиться якнайшвидше

Путін особисто контролює питання гуманітарної допомоги Донбасу, - Лавров
Сергей Лавров
Фото: telegraf.by

Президент Росії Володимир Путін особисто контролює питання гуманітарної допомоги сходу України.

Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров за підсумками зустрічі з лідерами Вірменії та Азербайджану, повідомляє прес-служба Кремля.

За словами міністра, консультації на цю тему тривають з українською стороною, Міжнародним Комітетом Червоного Хреста і різними гуманітарними організаціями, які діють під егідою ООН.

"Вважаємо, що питання термінове, не слід зволікати, і питання на контролі у президента Російської Федерації. Очікуємо, що ми зможемо домовитися про доставку цієї допомоги якомога швидше тим, хто її потребує", - заявив голова МЗС Росії.

Зі свого боку голова МЗС Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр наголосив, що Росія може скерувати гуманітарну допомогу в Україну тільки за згодою Києва.

"Ми дотримуємося єдиної думки про те, що російські гуманітарні вантажі можуть бути доставлені тільки за згодою українського уряду. Забезпечення населення повинно проходити під егідою міжнародних організацій, таких як Міжнародний Червоний Хрест", - цитує Штайнмайєра "РИА Новости".

Напередодні Україна заявила, що російські військові намагалися незаконно проникнути на територію країни під виглядом гуманітарного конвою. У Москві спростували ці звинувачення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram