ГоловнаПолітика

США оприлюднили супутникові фото обстрілів України Росією

Зафіксовано вогонь з артилерії і "Градів"

США оприлюднили знімки, отримані із супутника-розвідника, на яких зафіксовано обстріли українській території з Росії за допомогою артилерії і "Градів".

Знімки, зокрема, вивісив у своєму твіттері посол США в Україні Джеффрі Пайетт.

На фото видно, як з російської території ведеться щільний вогонь по Україні. Також із супутника отримано зображення української території, що зазнала обстрілу, на яку прилітають снаряди з Росії.

Військовослужбовці української армії, що задіяні в антитерористичній операції, зазнають від цих обстрілів значних втрат. Однак покинути свої позиції вони не можуть, оскільки Росія отримає можливість продовжити перекидання через український кордон нових партій важкої бронетехніки і груп терористів.

Раніше документальні свідчення обстрілів російською армією українській території вже публікувалися, причому громадянами самої Росії. Так, зокрема, мешканцям прикордонного російського селища Гукова вдалося зняти на відео, як "Гради" ведуть масований обстріл українській території. А солдат російської армії Вадим Григор'єв навіть опублікував у соціальній мережі "ВКонтакте" фото бойових позицій своєї частини, супроводивши їх супутниковим геотегом місця розташування і коментарем "Усю ніч довбали по Україні". Правда, через кілька годин сторінку Вадима Григор'єва "ВКонтакте" було видалено.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram