ГоловнаПолітика

Керівник АТО: кожен з десантників на кордоні - герой

Із взяттям Савур-Могили блокаду бійців прорвали

Керівник АТО: кожен з десантників на кордоні - герой
Семен Колейник, один из десантников на границе

Керівник антитерористичної операції генерал Віктор Муженко обіцяє, що всі воїни-десантники, які утримували позиції поблизу кордону з Російською Федерацією, будуть вшановані за свій героїзм.

"Кожен з цих воїнів-десантників, які несуть службу на кордоні з Російською федерацією, - герої!.. Герої, якими будуть пишатися наступні покоління, про які будуть складати пісні та знімати фільми", - наводить слова Муженка прес-центр АТО.

"Зараз ми ще не знаємо імена цих героїв. В силу багатьох обставин вони ще не розголошуються. Але дуже скоро всі ми будемо свідками почесних вшанувань всіх цих українських лицарів. Слава ПДВ! Слава Збройним силам України!"- додав він.

28 липня Збройні сили України взяли під контроль курган Савур-Могила у Донецькій області. Завдяки цій перемозі відкрито коридор для забезпечення частин і підрозділів, які героїчно тривалий час стримували ворога і не допускали переходу через кордон нових партій зброї та найманців з Росії.

Воїни-десантники були фактично відрізані від основних сил АТО. Їх позиції знаходилися під постійним щільним вогнем як з Росії, так і з боку бойовиків.

"Українські солдати та офіцери з честю героїчно витримали цю важку навалу. Жоден снаряд або куля не полетіли до Росії у відповідь на ці підлі провокації. Наші військовослужбовці продовжували утримувати позиції, незважаючи на втрати своїх бойових побратимів, навіть важко поранені бійці просили не відправляти їх в тил, а залишити там, щоб захищати територіальну цілісність України. Часом не було їжі та води, закінчувалися боєприпаси, проте жоден вояк не поступився ані клаптиком своєї землі. Так само гідно витримали бійці і наступ так званої "п'ятої колони", яка у нашому тилу розгорнула широкомасштабну пропагандистську кампанію, спрямовану на дискредитацію як управління військ АТО, так і наших героїв", - додали у прес-центрі АТО.

Нагадаємо, напередодні факт обстрілу Росією позицій ЗСУ, які охороняють кордон, підтвердив Пентагон, оприлюднивши у якості підтвердження супутникові знімки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram