ГоловнаПолітика

Прес-центр АТО показав терористів з РФ, яких взято в полон біля Лисичанська

При допиті бойовики спочатку намагалися розповісти "легенду", але потім зізналися

20 липня під час бою під Лисичанськом військовослужбовці ЗСУ взяли в полон п'ятьох терористів. Два з них - громадяни Російської Федерації.

Як повідомляє прес-центр АТО, терористів фактично зрадило і кинуло напризволяще їх колишнє "керівництво".

"Деморалізовані і розгублені, вони повзли від покинутого блокпоста в бік лісосмуги", - сказано в повідомленні.

Під час допиту вони спочатку казали, що живуть і працюють в Красному Лимані і пішли до сепаратистів добровольцями. Однак під час обшуку в одного з бандитів виявили блокнот. Там, як наголошується, була написана "легенда", якою вожді "ЛНР" рекомендували прикриватися своїм "підопічним" у разі взяття в полон.

"В одного з терористів знайшли кошти для установки розтяжок, які він приховав в елементах одягу", - наголошується в повідомленні.

Полонені Павло Борисов і Олексій Куімов мали при собі російські документи.

На питання, як потрапили на Донбас, один з них відповів, що долучився до сепаратистів, "щоб захищати християнську віру".

"На вимогу прочитати молитву згадав "Отче наш", однак на цьому релігійні пізнання "поборника" православ'я вичерпалися. Чому не знає таких основ християнства, як "Символ віри", чому не здатний назвати жодного святого церкви, пояснити не зміг", - повідомляють у прес-центрі АТО.

Другий зізнався, що прибув до Ростова-на-Дону з Кабардино-Балкарії в пошуках роботи.

"Уже на вокзалі його зустріли і запропонували можливість добре підзаробити "у господарів". Так любитель швидких грошей опинився в таборі з підготовки терористів і диверсантів. Спочатку як гість, а потім, переговоривши з "досвідченими", почав проходити військову підготовку під наглядом інструктора", - сказано в повідомленні.

Ще одного полоненого - громадянина України - сепаратисти зупинили на блокпосту.

"Відібрали документи і телефон. Потім було проведено відточену до досконалості співбесіду під психологічним пресингом для вступу у "славні" ряди ополченців, оскільки зателефонують дружині і "займуться" його дітьми", - передають у прес-центрі АТО.

Узятий в полон і командир цих бойовиків на прізвисько "Ізраїль".

"Будучи громадянином Ізраїлю, він викликав щирий інтерес спецслужб", - додали в прес-центрі АТО.

Нагадаємо, протягом минулої доби в ході АТО українські військові взяли в полон кілька десятків російських найманців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram