ГоловнаПолітика

Прокуратура порушила справу проти чиновників, які не розігнали Майдан

Посадових осіб КМДА та столичної міліції звинувачують у злочинній недбалості

Прокуратура порушила справу проти чиновників, які не розігнали Майдан
Фото: Макс Левин

Прокуратура Києва почала кримінальне провадження за фактом бездіяльності посадових осіб столичної міліції та КМДА, "які не вжили дієвих заходів для забезпечення правопорядку і розблокування захоплених адміністративних будівель і транспортних комунікацій у центрі Києва". Як повідомляє сайт відомства, кримінальне провадження відкрито за ч.2 ст. 367 Кримінального кодексу України (службова недбалість).

Зазначено, що, незважаючи на неодноразові публічні звернення генпрокурора і прокурора Києва до співробітників київської міліції та КМДА, ситуація в центрі столиці залишається незмінною: "Блокується рух транспорту, відбуваються заворушення, напади на людей, інші тяжкі злочини".

"Зокрема, широкого розголосу отримала подія, яка сталася 18 липня на Майдані Незалежності, коли в результаті вибуху невстановленого пристрою мешканець наметового містечка отримав осколкові поранення і був госпіталізований", - сказано в повідомленні.

Прокурор Києва Сергій Юлдашев вважає, що до таких наслідків призвело безвідповідальне ставлення до службових обов'язків і правоохоронців, і місцевих чиновників.

Зараз у кримінальному провадженні встановлюють коло посадових осіб, на яких безпосередньо покладено виконання обов'язків з охорони громадського порядку та забезпечення життєдіяльності міста, проводять інші слідчі дії.

Перебіг досудового розслідування перебуває на особистому контролі прокурора Києва.

Нагадаємо, 9 липня генеральний прокурор Віталій Ярема не виключив силового варіанта звільнення Майдану Незалежності, зазначивши, що нинішня ситуація в центрі Києва дискредитує Майдан гідності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram